dissabte, 27 d’octubre del 2007

Alegria o decepció?

Quan em plantejo que algun dia he de fer realitat el meu somni i anar al Japó, em venen al cap tot un seguit d’imatges relacionades amb aquest país, com per exemple un munt d’edificis il·luminats amb pantalles gegantines, carrers pleníssims de gent, el metro amb tot de gent amuntagada, gent dormint a terra en els seus futons, centres comercials enormes, manga per tot arreu, el sushi i el sake, karaokes, temples i moltes més coses... podria passar-me el dia dient més coses sobre el Japó. Totes aquestes icones, faran que un cop sigui allà tingui aquella sensacio de sentir-me com a casa gairebé.

El que em fa por per això, és que un cop sigués allà, ho veiés tot al revés de com m’he estat imaginant tot aquest temps... no sé, em decepcionaria moltíssim veure que aquests simbols que tinc al cap m’han enganyat i trobar-me en un lloc totalment artificial, molt diferent al que em pensava. Tot i així dubto que això pugui passar, tinc el pressentiment de que és un país que no em decepcionarà.

Per casualitat algú de classe hi ha estat mai? És que jo me’n moro de ganes! Tinc mono de terres nipones!

9 comentaris:

Manelus ha dit...

Interessant...quins són els motius per a que et sentis tan atreta per aquelles contrades? Simple tanfaneria. Hi ha alguna relació en el binomi Tae Kwon Do-Japó? Sóc ex-estudiant de traducció de francés-japonés així que alguna cosa em sona, tot i que per desgràcia meva, mai hi he estat. Hi ha beques per anar-hi a estudiar l'idioma que resulten molt interessants i, de tots els que conec que hi han anat, pocs han tornat decepcionats.

Sara ha dit...

Doncs semblarà una tonteria però la atracció em vé en gran part influenciada pel manga, veia reflectida una cultura diferent a la nostra i em va agradar molt. També sóc una amant del seu menjar i vaig fer el treball de recerca sobre la cuina japonesa.
He sentit a parlar sobre el tema de les beques, serà questió de mirar-m'ho doncs!!

Sara ha dit...

m'encantaria estudiar japonès en un futur! deu ser dificilissim no? jaja

Manelus ha dit...

No és pas difícil, ho són més l'àrab o el xinès, pel tema dels 4 tons, i bé que la gent els estudia. Més aviat es tracta de tenir una bona metodologia d'estudi i constància, com qualsevol altre idioma.
Animat Sara! I mira't la beca que dona la Caixa que està molt i molt bé...bueno, no sé si encara la fan aquesta. I si no, el govern japonés tb en té, aquí et passo el link----> http://www.es.emb-japan.go.jp/estudiar_monbukagakusho.htm

Manelus ha dit...

Jajajajaja, gaire dius¿?¿?¿? fa com uns 7 anys i pico que ni l'estudiu ni el practico i si amb un any que no parles anglés perds ni te cuento amb el japo. Recordo poqueta cosa però sempre penso en tornar a posar-m'hi.

Anònim ha dit...

鞭撻 (べんたつ) : ánimo

瑞穂の国 (みずほのくに) : Japón

綺麗 (きれい) : hermoso/bonito/bello/limpio/ordenado

お礼 (おれい) : saludo

嬉しい (うれしい) 週末 (しゅうまつ) : feliz fin de semana

Sara ha dit...

muy bueno el comentario juan! jaja has estado en japón? buen fin d semana!

Donaire ha dit...

Jo hi he estat. I em va agradar molt. Vaig estar per a l'Expo de Nagoya i vaig poder visitar Kyoto i Tòkyo. Aquí pots veure algunes fotografies

Sara ha dit...

A mi també m'agradaria visitar aquestes dues ciutats japoneses, són el meu objectiu i espero cumplir-lo. Realment ha de ser fascinant. Merci per l'enllaç de les fotos!